Наслов:

ТИВОК ЏИН

кон концертот на пијанистот николај петров „охридско лето 95“

Издадено на: 01.09.1995
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17460 | Страна: 14

Програма:
Симфониски етиди во форма на варијации оп. 13 од Роберт Шуман, „Приказните на старата баба“ оп. 31 од Сергеј Прокофјев и „Слики од изложба“ од Модест Мусоргски.
Учесници:
Николај Петров - пијано, Русија
Забелешка:
Николај Петров, Охридско лето

Клучни зборови:
1995 Бојан Ортаков Модест Мусоргски Николај Петров Охридско лето Приказните на старата баба оп. 31 Роберт Шуман Сергеј Прокофјев Симфониски етиди во форма на варијации оп. 13 Слики од изложба

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат