Наслов:

БЛЕСКАВИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ

кон концертот на стојан димов „охридско лето 95“

Издадено на: 29.08.1995
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17457 | Страна: 8

Програма:
Три фантастични песни оп. 73 од Шуман, Седум варијации во B-dur оп. 33 од Вебер, Соната ин Ес од Цанев, Соната за алт саксофон и пијано од Ишченко, Соната од Пуланк, Три пиеси за соло кларинет од Стравински, Прва рапсодија од Дебиси и Пасторал од Боца.
Учесници:
Стојан Димов - кларинет; Рита Трпчева-Поповиќ - пијано
Забелешка:
Стојан Димов Охридско лето

Клучни зборови:
1995 Бојан Ортаков Боца Вебер Дебиси Ишченко Охридско лето Пасторал Прва рапсодија Пуланк Рита Трпчева Поповиќ Седум варијации во B-dur оп. 33 Соната Соната за алт саксофон и пијано Соната ин Ес Стојан Димов Стравински Три пиеси за соло кларинет Три фантастични песни оп. 73 Цанев Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат