Наслов:

РАНА ЗРЕЛОСТ

кон концертот на асиер поло „охридско лето“ 95

Објавено на: 22.08.1995
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17450 | Страна: 9

Програма:
Адаџо и алегро во As-dur од Роберт Шуман, Варијации на тема од Паганини од Бохуслав Мартину, Соната за виолончело и пијано во d-moll од Клод Дебиси, Соната за виолончело и пијано бр. 2 во F-dur од Јоханес Брамс и „Реквиеброс“ од Гаспар Касадо.
Учесници:
Асиер Поло - виолончело; Алфонсо Марибона - пијано
Забелешка:
Аскар Поло-чело, Алфонсо Марибона-пијано Охридско лето

Клучни зборови:
Варијации на тема од Паганини Соната за виолончело и пијано во d-moll 1995 Роберт Шуман Асиер Поло Алфонсо Марибона Клод Дебиси Адаџо и алегро во As-dur Јоханес Брамс Соната за виолончело и пијано бр. 2 во F-dur Гаспар Касадо Реквиеброс Охридско лето Бохуслав Мартину Бојан Ортаков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат