Наслов:

ПЕАЧКИ РАФИНМАН

кон рециталот на викторија де лос анџелес на „охридско лето 95“

Издадено на: 18.08.1995
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17446 | Страна: 9

Програма:
„Да живее убавата роза“ од Балдазаре Галупи, „Ако ме сакаш“ од Џулио Качини, „Песните од Оверњ“ од Жозеф Кантлуб, „Три шпански тонадиљи“ од Енрике Гранадос и арии и соло песни од Џовани Батиста Перголези, Јоханес Брамс и Франц Шуберт.
Учесници:
Викторија де Лос Анџелес - сопран, Шпанија; Алберт Гиноварт - пијано
Забелешка:
рецитал на Викториа де Лос Анџелес

Клучни зборови:
1995 Ако ме сакаш Алберт Гиноварт арии Балдазаре Галупи Бојан Ортаков Викторија Де Лос Анѓелес Да живее убавата роза Енрике Гранадос Жозеф Кантлуб Јоханес Брамс Охридско лето Песните од Оверњ соло песни Три шпански тонадиљи Франц Шуберт Џовани Батиста Перголези Џулио Качини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат