Наслов:

НЕРЕАЛИЗИРАНИ ОЧЕКУВАЊА

за концертот на гудачкиот квартет „димов“ од бугарија, во црквата „света софија“ на охридско лето 95

Издадено на: 16.08.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9948 | Страна: 10

Програма:
Бавен став од Антон Веберн, гудачки квартет бр. 1 од Бела Барток, гудачки квартет бр. 11 од Франц Шуберт
Учесници:
Гудачки квартет „Димов“
Забелешка:
за концертот на гудачкиот квартет „Димов“ од Бугарија, во црквата „Св. Софија“, на фестивалот „Охридско лето 95“

Клучни зборови:
1995 Антон Веберн Бела Барток Владо Чучков Гудачки квартет „Димов“ Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат