Наслов:

СВЕТЛИ ВИЗИИ

кон настапот на младинскиот камерен оркестар на МММ, „охридско лето 85“

Објавено на: 15.08.1995
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17443 | Страна: 9

Програма:
Кончерто гросо во g-moll „Божиќно“ од Арканџело Корели, Концерт за виолина, гудачки оркестар и удиралки од Михајло Николовски и Серенада од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Младински камерен оркестар при Музичка младина на Македонија; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Томислав Димов - виолина
Забелешка:
Младински камерен оркестар на МММ Охридско лето

Клучни зборови:
Арканџело Корели Серенада Охридско лето Концерт за виолина Томислав Димов Бојан Ортаков Саша Николовски-Ѓумар 1995 Младински камерен оркестар при Музичка младина на Македонија Петар Илич Чајковски Кончерто гросо во g-moll Божиќно Михајло Николовски гудачки оркестар и удиралки

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат