Наслов:

„ОПАСНОСТА“ НАРЕЧЕНА: ВИКТОР ТРЕТЈАКОВ

за концертот на виолинистот виктор третјаков во црквата „света софија“ на орхидско лето 95

Издадено на: 15.08.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9947 | Страна: 10

Програма:
Соната за виолина и пијано бр.1 од Роберт Шуман, Соната за виолина и пијано бр. 3 од Едвард Григ, Четири романтични пиеси оп 75 од Антонин Дворжак, Медитација оп.42 од Петар Илич Чајковски, Интродукција и рондо капричиозо од Камиј Сен-Санс
Учесници:
Виктор Третјаков, Михаил Јерохин
Забелешка:
за концертот на виолинистот Виктор Третјаков (Русија), во црквата „Св. Софија“, на фестивалот „Охридско лето 95“

Клучни зборови:
1995 Антонин Дворжак Виктор Третјаков Владо Чучков Едвард Григ Камиј Сен-Санс Михаил Јерохин Петар Илич Чајковски Роберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат