Наслов:

КОН ВЛЕСКАВА УМЕТНИЧКА КАРИЕРА

за настапот на шпанскиот виолончелист асиер поли, во храмот „света софија“, на фестивалот охридско лето

Објавено на: 14.08.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9946 | Страна: 9

Програма:
Адаѓо и Алегро од Роберт Шуман, Варијации на тема од Росини од Бохуслав Мартину, Соната за виолончело и пијано од Клод Дебиси, Соната број 2 оп 99 од Јоханес Брамс
Учесници:
Асиер Поли,
Забелешка:
за натсапот на шпанскиот виолончелист Асиер Поли, во храмот „Св. Софија“, на фестивалот Охридско лето

Клучни зборови:
Бохуслав Мартину 1995 Асиер Поли Владо Чучков Роберт Шуман Клод Дебиси Јоханес Брамс

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат