Наслов:

ВАРИЈАБИЛНОСТ НА ИЗРАЗОТ

кон концерот на камерниот оркестар на мрт и рециталот на францускиот пијанист ерик ле саж

Издадено на: 01.08.1995
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17429 | Страна: 9

Програма:
Концерт за две пијана и гудачки оркестар во c-moll BVW 1060 од Бах, Едноставна симфонија од Бритн, Концерт за две виолини и оркестар во d-moll од Бах и Камерна симфонија оп. 110 од Шостакович; Соната во Es-dur оп. 122 од Шуберт, Соната во c-moll оп. 10 бр. 1 од Бетовен и „Хумореска“ и „Карневал“ од Шуман.
Учесници:
Камерен оркестар на МРТВ; диригент: Дорон Саломон; Сихана Бадивуку - виолина; Леонид Пејсахов - виолина; Пијано дуо Хаџигеоргиева-Корољов; Ерик ле Саж - пијано, Франција
Забелешка:
за концерти на камерен оркестар на МРТ и пијано рецитал на Ерик Ле Саж Охридско лето

Клучни зборови:
1995 Бах Бетовен Бојан Ортаков Бритн Дорон Саломон Едноставна симфонија Ерик Ле Саж Камерен оркестар на МРТВ Камерна симфонија оп. 110 Карневал Концерт за две виолини и оркестар во d-moll Концерт за две пијана и гудачки оркестар во c-moll BVW 1060 Корољов Леонид Пејсахов Охридско лето Сихана Бадивуку Соната во c-moll оп. 10 бр. 1 Соната во Es-dur оп. 122 Хаџигеоргиева Хумореска Шостакович Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат