Наслов:

КРЕАЦИЈА НА ИДЕЈАТА

кон концертот на московското пијано трио на „охридско лето“

Издадено на: 28.07.1995
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 17425 | Страна: 9

Програма:
Пијано трио во C-dur КВ 548 од Волфганг Амадеус Моцарт, Пијано трио „Думки“ од Антонин Дворжак и Пијано трио во Es-dur оп. 100 од Франц Шуберт.
Учесници:
Московско трио, Русија
Забелешка:
Московско пијано трио, Охридско лето

Клучни зборови:
1995 Антонин Дворжак Бојан Ортаков Волфганг Амадеус Моцарт Московско трио Охридско лето Пијано трио во C-dur КВ 548 Пијано трио во Es-dur оп. 100 Пијано трио Думки Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат