Наслов:

ВИСОКА ИСПЛОНУВАЧКА КУЛТУРА

за солистичкиот концерт на билјана јивановска јакимовска, мецосопран

Издадено на: 05.07.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9912 | Страна: 10

Програма:
дела од Калдара, Марчело, Тенаља, Гаспарини, Скарлати, Страдела, Бах, Перголези, Глук
Учесници:
Билјана Јовановска Јакимовска,
Забелешка:
за солистичкиот концерт на Билјана Јовановска Јакимовска, мецосопран

Клучни зборови:
1995 Бах Владо Чучков Гаспарини Глук Калдара Марчело Перголези Скарлати Страдела Тенаља

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат