Наслов:

СИЛЕН, ФОКУСИРАН АНГАЖМАН

за настапот на камерниот оркестар на мрт, диригент пламен ѓуров, солист александар кагановски - виолончело

Издадено на: 07.06.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9888 | Страна: 11

Програма:
Кончерто гросо оп. 6 бр. 5 од Георг Фридрих Хендл, концерт за виолончело и оркестар од Јозеф Хајдн, Адаџо од Самјуел Барбер, Камерна симфонија оп. 110 од Дмитри Шостакович
Учесници:
Камерен оркестар на МРТ, Пламен Ѓуров, Александар Кагановски
Забелешка:
за настапот на Камерниот оркестар на МРТ, диригент Пламен Ѓуров-Бугарија, солист Александар Кагановски, виолончело - Израел

Клучни зборови:
1995 Александар Кагановски Владо Чучков Георг Фридрих Хендл Дмитри Шостакович Јозеф Хајдн Камерен оркестар на МРТ Пламен Ѓуров Самјуел Барбер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат