Наслов:

ПОНЕШТО ЗДОДЕВНО – БЕЗ ХАВАРИИ!

за гостувањето на екипа солисти ид нижни новгород во операта „аида“

Издадено на: 02.06.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9884 | Страна: 9

Програма:
„Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Македонска опера, Владимир Бојков, војкан Јовановиќ, Нина Товстоног, Вера Сурикова, Вадим Балјута, Владимир Јермаков, Александар Правилов,
Забелешка:
за гостувањето на екипа солисти од Нижни Новгород во операта „Аида“ од Ѓ. Верди, диригент Владимир Бојков

Клучни зборови:
1995 Александар Правилов Вадим Балјута Вера Сурикова Владимир Бојков Владимир Јермаков Владо Чучков Војкан Јовановиќ Македонска опера Нина Товстоног Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат