Наслов:

РАЗЛИЧНИ ИЗВЕДУВАЧКИ НАСОКИ И РЕЗУЛТАТИ

за концертите на блејн л. рајнингер и „ардити“ квартетот, во рамките на „синтезис“

Објавено на: 10.05.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9864 | Страна: 11

Програма:
Дела од Кејџ, Ксенакис, Лигети
Учесници:
Блејн Лезли Рајнингер – шоумен; Гудачки квартет „Ардити“, Велика Британија
Забелешка:
за концертите Блејн Л. Рахнингер и „Срдити“ квартетот во рамките на „Синтезис“

Клучни зборови:
Гудачки квартет Ардити Ксенакис Владо Чучков Кејџ Лигети 1995 Синтезис Блејн Лезли Рајнингер

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат