Наслов:

ДВЕ ПРИЈАТНИ ВЕЧЕРИ

за вечерта на американската музика и концертот на павел егоров

Објавено на: 12.04.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9843 | Страна: 11

Програма:
Дела од Гершвин, Арон Копланд, Чајлс Едвард Ајвз, курт Ваил, Вилијам Болком, Дуо за флејта и пијано од Арон Копланд, Канцона за флејта и пијано од Самјуел Барбер, Соната за флејта и пијано оп 23 од Ловел Либерман, Соната бр. 2, Ноктурно бр.1 оп. 215, 24 прелудиуми од Фредерик Шопен
Учесници:
Нен Хјуз, Вилијам Ребер, маргарет Ребер, Павел Егоров
Забелешка:
за вечерта на Американска музика и концертот на Павел Егоров

Клучни зборови:
Вилијам Ребер маргарет Ребер Павел Егоров Џороџ Гершвин Владо Чучков Чајлс Едвард Ајвз Курт Ваил Фредерик Шопен Вилијам Болком Арон Копланд Ловел Либерман Самјуел Барбер 1995 Нен Хјуз

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат