Наслов:

СЕПАК ВОЗБУДЛИВО

за првиот концерт на „деновите ...“, маестро ангел шурев со камерниот оркестар на мртв

Објавено на: 22.03.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9825 | Страна: 9

Програма:
Четири соло песни од Трајко Прокопиев, Песни на љубовта и смрта од Стојче Тошевски, Кончертино за гитара и оркестар од Јане Коџабашија, Акценти 1 и 2 од Мирослав Спасов, Пасторали од Благоја Ивановски, „Распеви“ од Гоце Коларовски
Учесници:
Камерниот оркестар на МРТВ, Ангел Шурев, Марија Муратовска – Наумовска, Горан Китановски, Марко Коловски
Забелешка:
за првиот концерт на „Деновите ...“, маестро Ангел Шурев со камерниот оркестар на МРТВ

Клучни зборови:
Стојче Тошевски Јане Коџабашија Гоце Коларовски Мирослав Спасов Марко Коловски Марија Муратовска-Наумовска Владо Чучков 1995 Камерниот оркестар на МРТВ Ангел Шурев Горан Китановски Трајко Прокопиев Благоја Ивановски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат