Наслов:

МЛАДИТЕ ДОАЃААТ И ТИВКО И БУЧНО!

за солистичките рецитали на марина чадо и никола коџабашија

Издадено на: 27.01.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9779 | Страна: 10

Програма:
Соната за виолина и пијано од Михајло Николовски, Соната во еден став од Гоце Коларовски, Соната за виолина и пијано оп. 94 од Сергеј Прокофјев; Италијански концерт во F-dur од Јохан Себастијан Бах, Соната бр. 1 во Es-dur од Лудвиг ван Бетовен, Сонети 104 на Петрарка од Франц Лист и Творбите оп. 2, 3 и 5 од Никола Коџабашија.
Учесници:
Марина Чадо – виолина; Викторија Коларовска-Гмирја – пијано; Никола Коџабашија – пијано
Забелешка:
за солистичките рецитали на Марина Чадо и Никола Коџабашија

Клучни зборови:
1995 Викторија Коларовска-Гмирја Владо Чучков Гоце Коларовски Италијански концерт во F-dur Јохан Себастијан Бах Лудвиг ван Бетовен Марина Чадо Михајло Николовски Никола Коџабашија Сергеј Прокофјев Соната бр. 1 во Es-dur Соната во еден став Соната за виолина и пијано Соната за виолина и пијано оп. 94 Сонети 104 на Петрарка Франц Лист

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат