Наслов:

ТРИ БЛЕСКАВИ МУЗИЧКИ НАСТАНИ

концертна хроника

Објавено на: 25.01.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9777 | Страна: 11

Програма:
„Етнографофонија“ од Ристо Аврамовски; Дела од оперската литература; Детски сцени оп. 15, Хумореска оп. 20, Сцени од шумата и Карневал оп. 9 од Роберт Шуман.
Учесници:
Детски хор „Разигорче“; Женски младински хор; Машки младински хор од Пловдив, Бугарија; Инструментален ансамбл; диригент: Запро Запров; Горан Диновски – тенор; Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; вокални солисти: С. Ловчевиќ, В. Павловиќ, Н. Китановски, Б. Трајанов и И. Томашев; Ерик Ле Саж – пијано, Франција

Клучни зборови:
Детски сцени оп. 15 Владо Чучков Детски хор Разигорче Хумореска оп. 20 Роберт Шуман Машки младински хор од Пловдив Сцени од шумата Инструментален ансамбл Ангел Шурев Ловчевиќ Македонска филхармонија Павловиќ Карневал оп. 9 Китановски Ристо Аврамовски Трајанов Запро Запров Томашев Горан Диновски Ерик Ле Саж Женски младински хор Етнографофонија 1995

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат