Наслов:

НОВОГОДИШНА МУЗИЧКА ЕЛКА

за традиционалниот новогодишен концерт на македонската филхармонија

Објавено на: 06.01.1995
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9761 | Страна: 11

Програма:
„Бумбаров лет“ од Корсаков, „Неблагодарни срца“ од Кариљо, „На убавиот син Охрид“ од Глишиќ, оперска музика од „Риголето“ од Верди и дела од Јохан Штраус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски
Забелешка:
за традиционалниот новогодишен концерт на Македонската филхармонија

Клучни зборови:
Верди Македонска филхармонија Корсаков Перо Петровски Глишиќ 1995 Бумбаров лет Владо Чучков Неблагодарни срца Кариљо Риголето На убавиот син Охрид Јохан Штраус

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат