Наслов:

СПРОТИВНИ ИСПОЛНУВАЧКИ РАМНИШТА

за свечениот концерт по повод јубилејот на македонската филхармонија, диригент дорон соломон, солист јова миланова

Издадено на: 30.11.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9731 | Страна: 11

Програма:
Симфониски став „Вознесение“ од Ристо Аврамовски, Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Јоханес Брамс, Токата и фуга во d-moll од Јохан Себастијан Бах и Варијации на тема од Персл од Бенџамин Бритн.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Дорон Соломон; Јова Миланова – виолина, Бугарија
Забелешка:
за свечениот концерт по повод јубилејот на Македонската филхармонија, диригент Дорон Саломон, солист Јова Миланова-Бугарија

Клучни зборови:
1994 Бенџамин Бритн Варијации на тема од Персл Владо Чучков Дорон Соломон Јова Миланова Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Концерт за виолина и оркестар во D-dur Македонска филхармонија Ристо Аврамовски Симфониски став Вознесение Токата и фуга во d-moll

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат