Наслов:

НЕСООДВЕТНА ПРОГРАМСКА НАСОКА

за концертот на македонската филхармонија под диригентство на перо петровски, солисти. васил атанасов на обоа и едуард монтеро на пијано

Издадено на: 16.11.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9719 | Страна: 11

Програма:
Предигра „Италијанка во Алжир“ од Џоакино Росини, Концерт за обоа и оркестар во C-dur од Јозеф Хајдн, Концерт за пијано и оркестар бр. 3 и Суита бр. 2 од балетот „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Васил Атанасов – обоа; Едуард Монтеиро – пијано, Бразил
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија под диригентсво на Перо Петровски, солисти: Васил Атанасов-обоа, Едуард Монтеиро-пијано, од Бразил

Клучни зборови:
1994 Васил Атанасов Владо Чучков Едуард Монтеиро Јозеф Хајдн Концерт за обоа и оркестар во C-dur Концерт за пијано и оркестар бр. 3 Македонска филхармонија Перо Петровски Предигра Италијанка во Алжир Ромео и Јулија Сергеј Прокофјев Суита бр. 2 Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат