Наслов:

УСПЕШНИ КОНЦЕРТНИ СЕАНСИ

за финиш концертите на интерфест 94

Издадено на: 21.10.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9697 | Страна: 11

Програма:
Партита бр. 1 од Бах, Танци на Давидовите сојузници од Шуман и Четири годишни времиња од Чајковски; Дела од Науман, Хајдн, Моцарт и Ибер; Соната во A-dur КВ 305 од Моцарт, Соната оп. 15 бр. 1 од Бетовен и Соната во A-dur од Франк; Дела од Сор, Албениц, Вила-Лобос.
Учесници:
Павел Јегоров – пијано, Русија; Трио „Арцис“, Германија; Антон Никола Беровски – виолина, Албанија; Анита Тартари – пијано, Албанија; Пер Скеринг – гитара, Шведска
Забелешка:
за финиш концертите на Интерфест 94

Клучни зборови:
1994 Албениц Анита Тартари Антон Никола Беровски Бах Бетовен Вила Лобос Владо Чучков Ибер Интерфест Моцарт Науман Павел Јегоров Партита бр. 1 Пер Скеринг Соната во A-dur КВ 305 Соната во А дур Соната оп. 15 бр. 1 Сор Танци на Давидовите сојузници Трио Арцис Франк Хајдн Чајковски Четири годишни времиња Шуман

Оригинален извадок: