Наслов:

НАСТАН ВО КАМЕРНОТО МУЗИЦИРАЊЕ

КОН НАСТАПОТ НА ЗОРИЦА МИЛЕНКОВИЌ-НАХОУМ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА МИЛИЦА ШПЕРОВИЌ-РИБАРСКИ

Издадено на: 18.10.1994
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17148 | Страна: 12

Програма:
Соната во D-dur од Моцарт, Серенада од Шуберт, Три романси од Шуман, Две пиеси од Дебиси, Соната од Пуланк и др.
Учесници:
Зорица Миленковиќ-Нахоум - флејта; Милица Шперовиќ-Рибарски - пијано

Клучни зборови:
1994 Две пиеси Дебиси Драго Јаневски Зорица Миленковиќ-Нахоум Интерфест Милица Шперовиќ-Рибарски Моцарт Пуланк Серенада Соната Соната во D-dur Три романси Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат