Наслов:

СПЕЦИФИЧЕН НАЧИН

ИНТЕРФЕСТ: КОН РЕЦИТАЛОТ НА ПИЈАНИСТОТ ПАВЕЛ ЕГОРОВ-РУСИЈА

Издадено на: 13.10.1994
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17143 | Страна: 15

Програма:
Партита бр. 1 во B-dur од Јохан Себастијан Бах, „Танците на давидовите сојузници“ од Роберт Шуман и циклусот „Четири годишни времиња“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Павел Егоров - пијано, Русија

Клучни зборови:
1994 Драго Јаневски Интерфест Јохан Себастијан Бах Павел Егоров Партита бр. 1 во B-dur Петар Илич Чајковски Роберт Шуман Танците на давидовите сојузници Четири годишни времиња

Оригинален извадок:
1994-50-specificen-nacin.jpg Притиснете на иконата
за поголем формат