Наслов:

ВЖЕШТЕНИ ИСПОЛНУВАЧКИ НАБОИ

за концертот на македонската филхармонија со солистот илја груберт и дирегентот еемил табаков

Објавено на: 12.10.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9689 | Страна: 9

Програма:
Предигра кон операта „Руслан и Људмила“ од Михаил Иванович Глинка, Концерт за виолина и оркестар од Антонин Дворжак и Симфонија бр. 6 „Патетична“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Емил Табаков; Илја Груберт – виолина
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија со солистот Илија Груберг и диригентот Емил Табаков, на отоврањето на годинешшнава концертна сезона

Клучни зборови:
Петар Илич Чајковски Антонин Дворжак Македонска филхармонија Михаил Иванович Глинка Концерт за виолина и оркестар Симфонија бр. 6 Патетична Предигра кон операта Руслан и Људмила Илја Груберт Емил Табаков Владо Чучков 1994

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат