Наслов:

НЕВООБИЧАЕН И НЕТРАДИЦИОНАЛЕН КОНЦЕРТ

ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА: КОН НАСТАПОТ НА ДУОТО НОВАИР ОД ХОЛАНДИЈА

Објавено на: 07.10.1994
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17137 | Страна: 11

Програма:
Фрагмент од Суитата за соло баскларинет од Буш, Соната во d-moll од Скарлати, „Декада“ од Ракшаш, „Ноќ и ден“ од Велдиус, „Со примеса на иронија“ од Басеви, „Предел и ѕвона“ од Сел и „Убедување“ од Сајмондс.
Учесници:
Дуо „Новаир“, Холандија: Мини Декерс - хармоника; Хенри Бук - баскларинет

Клучни зборови:
Интерфест Сел 1994 Убедување Суита за соло баскларинет Сајмондс Буш Новаир Декада Мини Декерс Ракшаш Хенри Бук Ноќ и ден Велдиус Стојче Тошевски Со примеса на иронија Соната во d-moll Басеви Скарлати Предел и ѕвона

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат