Наслов:

ФИЛИГРАНСКИ ИЗВЕДУВАЧКИ ФИНЕСИ

за концертот на гудачкиот оркестар на новосибирската филхармонија

Објавено на: 06.10.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9684 | Страна: 10

Програма:
Кончерто гросо бр. 4 од Арканџело Корели, Концерт за виолина и оркестар во Es-dur и „Илуминации“ од Бенџамин Бритн.
Учесници:
Гудачки оркестар на Новосибирската филхармонија; диригент: Михаил Турич; Људмила Грос-Марич – сопран; Јулија Рубина – виолина
Забелешка:
за концертот на гудачкиот оркестар на Новосибирската филхармонија, диригент Михаил Турич, солист Људмила Гросмарич

Клучни зборови:
Јулија Рубина Владо Чучков Кончерто гросо бр. 4 Концерт за виолина и оркестар во Es-dur Арканџело Корели Бенџамин Бритн Интерфест Илуминации 1994 Гудачки оркестар на Новосибирската филхармонија Михаил Турич Људмила Грос-Марич

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат