Наслов:

ВОНСЕРИСКИ ЕСТРАДЕН ПИЈАНИЗАМ

кон концертот на пијанистот чаи чоу од кореја, изведен на отворањето на интерфест 94 во битола

Издадено на: 05.10.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9683 | Страна: 11

Програма:
Шест варијации на арија Salve Tu Domine од Волфганг Амадеус Моцарт, „Бакрорези“, „Пагоди“, „Вечер во Гранада“ и „Градинките под дожд“ од Клод Дебиси, Голема брилијантна полонеза од Фредерик Шопен и Соната во f-moll оп. 5 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Чаи Чоу - пијано, Кореја
Забелешка:
кон концертот на пијанистот Чаи Чоу од кореја, изведден на отворањето на Интерфест во Битола

Клучни зборови:
1994 Бакрорези Вечер во Гранада Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Голема брилијантна полонеза Градинките под дожд Интерфест Јоханес Брамс Клод Дебиси Пагоди Соната во f-moll оп. 5 Фредерик Шопен Чаи Чоу Шест варијации на арија Salve Tu Domine

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат