Наслов:

УМЕТНИЧКИ КОМПРОМИСИ

КОН КОНЦЕРТОТ НА ГУДАЧКОТО ТРИО ОД ГРАЦ АВСТРИЈА, ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Објавено на: 23.08.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17092 | Страна: 9

Програма:
Дивертименто од Волфганг Амадеус Моцарт, Серенада оп. 8 од Лудвиг ван Бетовен, Серенада од Реже Кокаи и Трио бр. 3 од Валтер Бергман.
Учесници:
Гудачко трио, Австрија

Клучни зборови:
Гудачко трио Реже Кокаи Лудвиг ван Бетовен Трио бр. 3 Валтер Бергман Волфганг Амадеус Моцарт Серенада Охридско лето Дивертименто Марко Коловски Серенада оп. 8 1994

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат