Наслов:

ОДЛИЧЕН МЛАД ВИОЛИНИСТ

КОН РЕЦИТАЛОТ НА ГАЈ БРАУНШТАЈН ВИОЛИНА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Издадено на: 17.08.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17086 | Страна: 12

Програма:
Соната во D-dur оп. 12 бр. 1 од Лудвиг ван Бетовен, „Интернационе“ од Ајал Бат, Соната во G-dur оп. 78 од Јоханес Брамс и транскрипција на симфониската песна „Ѓаволштините на Тил Ојленшпигел“ од Рихард Штраус.
Учесници:
Гај Браунштајн - виолина; Охад Бен Ари - пијано

Клучни зборови:
1994 Ајал Бат Гај Браунштајн Ѓаволштините на Тил Ојленшпигел Интернационе Јоханес Брамс Лудвиг ван Бетовен Марко Коловски Охад Бен Ари Охридско лето Рихард Штраус Соната во D-dur оп. 12 бр. 1 Соната во G-dur оп. 78

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат