Наслов:

СОПСТВЕНА ИЗВЕДУВАЧКА КОНДИЦИЈА

ПО РЕЦИТАЛОТ НА ВИОЛИНИСТКАТА ГАНКА САМОИЛОВСКА ЦВЕТАНОВА НА ОХИРДСКО ЛЕТО 94

Издадено на: 16.08.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17085 | Страна: 9

Програма:
„Песна“ за соло виолина од Томислав Зографски, Соната во c-moll оп. 45 бр. 3 од Едвард Григ, Меланхолична серенада од Петар Илич Чајковски и Серенада во D-dur оп. 91 бр. 2 од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Ганка Самоиловска-Цветанова - виолина; Весна Петрушевска-Јакимовска - пијано

Клучни зборови:
1994 Весна Петрушевска-Јакимовска Ганка Самоиловска-Цветанова Едвард Григ Марко Коловски Меланхолична серенада Охридско лето Песна Петар Илич Чајковски Сергеј Прокофјев Серенада во D-dur оп. 91 бр. 2 Соната во c-moll оп. 45 бр. 3 Томислав Зографски

Оригинален извадок: