Наслов:

МАЈСТОРСТВОТО НА ВЛАДИМИР КРПАН

„Охридско лето `94“

Објавено на: 12.08.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Фантазијата во Це-мол од Волфганг Амадеус Моцарт, Сонатата во Еф-мол опус 57 од Лудвиг Ван Бетовен попозната како „Апасионата“, Сонатата број 1 од хрватскиот композитор Стјепан Шулек и Ноктурното во Цис-мол и Шесте валцери од Фредерик Шопен
Учесници:
Владимир Крпан - пијано
Забелешка:
„Охридско лето `94“

Клучни зборови:
Стјепан Шулек Охридско лето Ноктурно во cis-moll Фантазија во c-moll Лудвиг ван Бетовен Марко Коловски Шест валцери Волфганг Амадеус Моцарт 1994 Фредерик Шопен Македонско радио Апасионата Соната во f-moll оп. 57 Соната бр. 1 Владимир Крпан

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат