Наслов:

МАЈСТОРИ НА ИНСТРУМЕНТОТ

КОН КОНЦЕРТОТ НА ТРИОТО ЦИРИХ

Издадено на: 12.08.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17081 | Страна: 9

Програма:
Гудачко трио во F-dur од Игнац Плеел, Дивертименто во Es-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и Квартет за кларинет и гудачко трио во Es-dur оп. 2 од Бернхард Крузел.
Учесници:
Трио „Цирих“; Стојан Димов - кларинет

Клучни зборови:
1994 Бернхард Крузел Волфганг Амадеус Моцарт Гудачко трио во F-dur Дивертименто во Es-dur Игнац Плеел Квартет за кларинет и гудачко трио во Es-dur оп. 2 Марко Коловски Охридско лето Стојан Димов Трио Цирих

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат