Наслов:

ФАСЦИНАНТНА ИЗВЕДБА

КОН КОНЦЕРТОТ НА КВАРТЕТОТ ВИХАН ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Издадено на: 10.08.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17079 | Страна: 12

Програма:
Квартет во F-dur КВ 168 од Волфганг Амадеус Моцарт, Скерцо од Франц Шуберт и Музички мотиви од „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак.
Учесници:
Квартет „Вихан“, Чешка

Клучни зборови:
1994 Антонин Дворжак Волфганг Амадеус Моцарт Квартет Вихан Квартет во F-dur КВ 168 Марко Коловски Од новиот свет Охридско лето Скерцо Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат