Наслов:

АТРАКТИВНА ПРОГРАМА И КОРЕКТНА ИЗВЕДБА

КОН КОНЦЕРТОТ НА МЛАДИНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР НА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Издадено на: 05.08.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17074 | Страна: 9

Програма:
„Скрб“ од Гоце Коларовски, Концерт за пијано и оркестар во g-moll од Јохан Себастијан Бах, Четири мали танци од Бела Барток и Едноставна симфонија од Бенџамин Бритн.
Учесници:
Младински камерен оркестар; диригент: Саша Николовски-Ѓумар; Калина Мрмевска - пијано

Клучни зборови:
1994 Бела Барток Бенџамин Бритн Гоце Коларовски Едноставна симфонија Јохан Себастијан Бах Калина Мрмевска Концерт за пијано и оркестар во g-moll Марко Коловски Младински камерен оркестар Охридско лето Саша Николовски-Ѓумар Скрб Четири мали танци

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат