Наслов:

КРЕАЦИЈА СО ПРЕФЕКТНО ИЗВЕДЕНИ ГРАДАЦИИ

КОН НАСТАПОТ НА ДРЖАВНИОТ АКАДЕМСКИ ХОР ГЛИНКА

Издадено на: 04.08.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17073 | Страна: 8

Програма:
Православна и духовна музика од Чајковски, Кјуи, Архангелски, Костољски и Чесноков.
Учесници:
Академски хор „Глинка “, Русија

Клучни зборови:
1994 Академски хор Глинка Архангелски духовна музика Кјуи Костољски Марко Коловски Охридско лето Православна Чајковски Чесноков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат