Наслов:

АВТЕНТИЧЕН ГРИГ

ПО КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТОТО КЈЕЛ БЕКЕЛУНД ПИЈАНИСТ ОД НОРВЕШКА

Објавено на: 29.07.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17068 | Страна: 9

Програма:
Лирски пиеси оп. 12, Хуморески оп. 6 и Балада оп. 24 од Едвард Григ.
Учесници:
Кјел Бекелунд - пијано, Норвешка

Клучни зборови:
Кјел Бекелунд Лирски пиеси оп. 12 Хуморески оп. 6 Балада оп. 24 Едвард Григ Охридско лето Марко Коловски 1994

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат