Наслов:

ПРЕКРАСЕН ЧИН

КОН КОНЦЕРТОТ НА МОСКОВСКОТО ТРИО НА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Објавено на: 26.07.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17065 | Страна: 9

Програма:
Трио во c-moll оп. 1 бр. 3 од Бетовен, Трио во d-moll оп. 49 од Менделсон и Трио во e-moll оп. 67 бр. 2 од Шостакович.
Учесници:
Московско трио

Клучни зборови:
Менделсон Охридско лето Московско трио Марко Коловски 1994 Трио во c-moll оп. 1 бр. 3 Трио во d-moll оп. 49 Трио во e-moll оп. 67 бр. 2 Шостакович Бетовен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат