Наслов:

ХРАБАР ПРОГРАМСКИ ИЗБОР

„Охридско лето `94“

Објавено на: 26.07.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Чакона од Партитата во d-moll од Јохан Себастијан Бах, Соната во D-dur оп. 115 од Сергеј Прокофјев, Соната бр. 2 од Ежен Исаи, Партита од Витаутас Баркаускас.
Учесници:
Евгени Бушков - виолина
Забелешка:
„Охридско лето `94“

Клучни зборови:
Чакона Витаутас Баркаускас Охридско лето Партита Соната бр. 2 Соната во D-dur оп. 115 Партита во d-moll Ежен Исаи Марко Коловски 1994 Сергеј Прокофјев Македонско радио Јохан Себастијан Бах Евгени Бушков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат