Наслов:

ВОЗБУДЛИВИ И НЕЗАБОРАВНИ МУЗИЧКИ МИГОВИ

„Охридско лето `94“

Објавено на: 23.07.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Трио во Це-мол опус 1 бр. 3 од Лудвиг Ван Бетовен, Трио во Де-мол опус 49 од Феликс Менделсон, Трио во Е - мол опус 67 број 2 од Дмитриј Шостакович
Учесници:
Московско трио, Александар Бондурански на пијано, Владимир Иванов на виолина и Михаил Уткин на виолончело,
Забелешка:
„Охридско лето `94“

Клучни зборови:
Московско трио Марко Коловски 1994 Трио во c-moll оп. 1 бр. 3 Трио во d-moll оп. 49 Трио во e-moll оп. 67 бр. 2 Лудвиг ван Бетовен Македонско радио Александар Бондурански Феликс Менделсон Владимир Иванов Дмитриј Шостакович Михаил Уткин Охридско лето

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат