Наслов:

НЕОПХОДЕН УСЛОВ

КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 19.07.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17058 | Страна: 9

Програма:
Симфониска слика „Ноќ на голиот рид“ од Модест Мусоргски, Предигра „1812 година“ и Концерт за виолина и оркестар во D-dur оп. 35 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Дорон Соломон, Израел; Благоја Димчевски - виолина

Клучни зборови:
1994 Благоја Димчевски Дорон Соломон Концерт за виолина и оркестар во D-dur оп. 35 Македонска филхармонија Марко Коловски Модест Мусоргски Охридско лето Петар Илич Чајковски Предигра 1812 година Симфониска слика Ноќ на голиот рид

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат