Наслов:

ПОСЕБНО ДОЖИВУВАЊЕ

КОН КНЦЕРТОТ НА ДУОТО ХАЏИГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ ВО СВЕТА СОФИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Издадено на: 15.07.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17054 | Страна: 10

Програма:
Соната за две пијана во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната за две пијана од Томислав Зографски и Симфониските танци оп. 45 од Сергеј Рахманинов.
Учесници:
Пијано дуо Хаџигеоргиева - Корољов

Клучни зборови:
1994 Волфганг Амадеус Моцарт Корољов Марко Коловски Охридско лето Сергеј Рахманинов Симфониските танци оп. 45 Соната за две пијана Соната за две пијана во D-dur Томислав Зографски Хаџигеоргиева

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат