Наслов:

ПОЗИТИВЕН ВПЕЧАТОК

КОН ИЗВЕДБАТА НА ДЕВЕТТАТА СИМФОНИЈА НА БЕТОВЕН НА СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО-МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - ДИРИГЕНТ ДОРОН СОЛОМОН

Издадено на: 14.07.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17053 | Страна: 8

Програма:
Симфонија бр. 9 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Дорон Соломон; солисти: Емилија Питоренко, Рут Марија-Николаи, Џон Рајли, Никола Китановски

Клучни зборови:
1994 Дорон Соломон Емилија Питоренко Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Марко Коловски Никола Китановски Охридско лето Рут Марија-Николаи Симфонија бр. 9 Џон Рајли

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат