Наслов:

ДОРЕЧЕНО И ДОВРШЕНО

КОН НАСТАПОТ НА ФРАНЦУСКАТА БАЛЕТСКА ТРУПА НА АНЖЕЛЕН ПРЕЉОКАЖ

Објавено на: 13.07.1994
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 17052 | Страна: 12

Програма:
„Спиритус мовенс“ од Ерик Сати, „Спектарот на розата“ од Карл Мариа фон Вебер и „Свадба“ од Игор Стравински.
Учесници:
Балетска трупа „Анжелен Прељокаж“, Франција

Клучни зборови:
Ерик Сати Свадба 1994 Анжелен Прељокаж Спиритус мовенс Спектарот на розата Карл Мариа фон Вебер Емилија Џипунова Игор Стравински

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат