Наслов:

СИЛЕН КОНЦЕРТЕН ПОРОЈ

концертна хроника

Издадено на: 22.06.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9595 | Страна: 10

Програма:
12 етиди од Лигети, дела од Зографски, Шосон, Франк, Елгар, Копланд, Сибелиус, Концерт за труба и гудачи од Планел и Барокно кончертино од Бужаровски.
Учесници:
Пјер Лорен Амар - пијано; Весна Шуплевска – виолина; Весна Петрушевска Јакимовска; Камерен оркестар на МРТ; диригент: Мајкл Хофман, САД; Благоја Ангеловски – труба

Клучни зборови:
12 етиди 1994 Барокно кончертино Благоја Ангеловски Бужаровски Весна Петрушевска-Јакимовска Весна Шуплевска Владо Чучков Елгар Зографски Камерен оркестар на МРТ Концерт за труба и гудачи Копланд Лигети Мајкл Хофман Пјер Лорен Амар Планел Сибелиус Франк Шосон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат