Наслов:

НЕСЕКОЈДНЕВНИ БАЛЕТСКИ НАСТАНИ

кон претставите „страст“ на гордана деан поп-христова, „вител“ од рисима рисимкин и „пастели“ на искра шукарова

Објавено на: 15.06.1994
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 9589 | Страна: 8

Програма:
Балетски претстави „Страст“ од Гордана Деан Поп-Христова, „Вител“ од Рисима Рисимкин и „Пастеи“ од Искра Шукарова.
Учесници:
Тања Анастасова, Надица Борсова, Ели Спасевска, Билјана Пашариковска
Забелешка:
кон претставите „Страст“ на Гордана Деан- Поп -Христова, „Вител“ на Рисима Рисимкин и „Пастели“ на Искра Шукарова, изведени на сцените на театар „Центар“ и Македонскиот народен театар

Клучни зборови:
Надица Борсова Искра Шукарова 1994 Ели Спасевска Страст Гордана Деан Поп-Христова Вител Рисима Рисимкин Пастеи Љубомир Бранѓолица Тања Анастасова Билјана Пашариковска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат