Наслов:

ПОМРАЧЕНИ ОПЕРСКИ ПРАЗНУВАЊА

кон изведбата на „аида“ и дострелите на годинашните мајски оперски вечери

Издадено на: 08.06.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9582 | Страна: 9

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Кристина Рорбах, Јоланта Тибељ, Емил Иванов, Живан Сарамандиќ, Горан Григориќ, Светлана Донкова, Војкан Јовановиќ; диригент: Јануш Пшибилски, Полска
Забелешка:
кон изведбата на „Аида“ и дострелите на годинешните оперски вечер

Клучни зборови:
1994 Аида Владо Чучков Војкан Јовановиќ Горан Григориќ Емил Иванов Живан Сарамандиќ Јануш Пшибилски Јоланта Тибељ Кристина Рорбах Мајски оперски вечери Светлана Донкова Џузепе Верди

Оригинален извадок: