Наслов:

ПРЕНЕСЕНО ИСКУСТВО

кон изведбата на балетот „лебедово езеро“ со гостите од државниот класичен балет од москва: вера тимашова, александар горбасеевич и сергеј домрачев

Издадено на: 25.05.1994
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 9571 | Страна: 9

Програма:
Балет „Лебедово езеро“ од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Вера Тимашова, Александар Горбасеевич, Сергеј Домрачев, Ели Спасевска, Катерина Кипроска, Горан Божинов; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
кон изведбата на балетот „Лебедово езеро“ со гостите од државниот класичен балет од Москва: Вера Тимашова, Александар Горбасеевич и Серггеј Домрачев

Клучни зборови:
1994 Александар Горбасеевич Александар Лековски Вера Тимашова Горан Божинов Ели Спасевска Катерина Кипроска Љубомир Бранѓолица Мајски оперски вечери Сергеј Домрачев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат