Наслов:

ПРОФЕСИОНАЛНИ БИСЕРИ

кон годишниот концерт на учениците од балетскиот оддел на мбуц

Издадено на: 11.05.1994
Автор: Љубомир Бранѓолица
Периодика: Вечер
Број: 9559 | Страна: 9

Програма:
„Детски расположенија“ од Григ, фрагменти од балетите „Оревокршачка“, „Лебедово езеро“, „Жизел“, „Дон Кихот“ и „Шопенијана“ од Шопен.
Учесници:
ученици од балетскиот оддел на МБУЦ
Забелешка:
кон годишниот концерт на учениците од Балетскиот оддел на МБУЦ

Клучни зборови:
1994 Григ Детски расположенија Дон Кихот Жизел Лебедово езеро Љубомир Бранѓолица Оревокршачка Ученици од балетскиот оддел на МБУЦ Шопен Шопенијана

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат