Наслов:

ДИРИГЕНТСКИ ТАНЦИ

за концертите на македонската филхармонија под диригентство на павле дешпаљ и ангел шурев

Издадено на: 10.05.1994
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9558 | Страна: 9

Програма:
Концерт за виолончело и оркестар во h-moll од Антонин Дворжак и Симфонија бр. 1 од Дмитриј Шостакович; Предигра кон операта „Волшебната флејта“ и Концертна симфонија за виолина, виола и оркестар од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за кларинет и оркестар во Es-dur од Франтишек Крамарж и Италијанско капричо од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ, Ангел Шурев; Александар Кагановски – виолончело, Израел; Сихана Бадивуку – виолина; Блерим Груби – виола; Лудмила Нетеркова – кларинет
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, под диригентство на Павле Дешпаљ и Ангел Шурев

Клучни зборови:
1994 Александар Кагановски Ангел Шурев Антонин Дворжак Блерим Груби виола и оркестар Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Дмитриј Шостакович Италијанско капричо Концерт за виолончело и оркестар во h-moll Концерт за кларинет и оркестар во Es-dur Концертна симфонија за виолина Лудмила Нетеркова Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Петар Илич Чајковски Предигра кон операта Волшебната флејта Симфонија бр. 1 Сихана Бадивуку Франтишек Крамарж

Оригинален извадок: